|
Ek-1 Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Uygulanan Tarife Kontenjanları Listesi
|
|||||||
Tarife Kontenjanı Kod No |
G.T.İ.P. |
Madde İsmi |
Tarife Kontenjanı Dönemi |
Azami Miktar |
Tahsisat Yapılacak Firma Türü |
Tahsisat Yöntemi |
Tahsisat Önceliği Bulunan Kurum ve Kuruluşlar |
|
AB001 |
01.02 (0102.21, 0102.29.29.00.00, 0102.31.00.00.00, 0102.90.20.00.00 0102.39.10.00.00, [Evcil türler (Yalnızca ağırlığı 80 kg.ı geçen fakat 160 kg.ı geçmeyen ve kesimlik olmayanlar)] ve 0102.90.91.00.00 [Evcil türler (Yalnızca ağırlığı 80 kg.ı geçen fakat 160 kg.ı geçmeyen ve kesimlik olmayanlar)] hariç) |
Canlı büyükbaş hayvanlar
|
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
AB002 |
0102.29.29.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
0102.39.10.00.00 |
Evcil türler (Yalnızca ağırlığı 80 kg.ı geçen fakat 160 kg.ı geçmeyen ve kesimlik olmayanlar) |
|||||||
0102.90.91.00.00 |
Evcil türler (Yalnızca ağırlığı 80 kg.ı geçen fakat 160 kg.ı geçmeyen ve kesimlik olmayanlar) |
|||||||
AB003 (1) |
0201.20 |
Diğer kemikli parçalar |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
0202.20 |
Diğer kemikli parçalar |
|||||||
AB004 (2) |
0201.20 |
Diğer kemikli parçalar |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
0202.20 |
Diğer kemikli parçalar |
|||||||
AB005 |
02.10 |
Et ve yenilen sakatat (tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş); et veya sakatatın yenilen un ve kaba unları |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
AB006 |
04.04 |
Peyniraltı suyu (konsantre edilmiş olsun olmasın veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin); tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan, tabii süt bileşenlerinden ibaret olan ürünler (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB007 |
0405.10 |
Tereyağı |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
|
|
0405.20.90.00.00 |
İçerdiği katı yağ oranı ağırlık itibariyle %75'den fazla fakat %80'den az olanlar |
|||||||
0405.90 |
Diğerleri |
|||||||
AB008 |
0406.30 |
Eritme peynirler (rendelenmemiş veya toz haline getirilmemiş) |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
|
|
AB009 |
0406.90 |
Diğer peynirler |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
|
|
AB010 |
0406.90 (0406.90.29.00.00, 0406.90.32.00.11, 0406.90.32.00.12, 0406.90.50.00.00, 0406.90.74.00.00, 0406.90.86.00.00, 0406.90.89.00.00 [ Yağsız sütten yapılmış olup, çok ince kıyılmış bitki ilave edilen Glarus otlu peyniri (Schabziger olarak bilinen) dışındakiler], 0406.90.92.00.00 [ Butterkaese dışındakiler] hariç) |
Diğer peynirler |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
|
|
AB011 |
0408.11.80.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB012 |
06.01 |
Çiçek soğanları, yumrular, yumrulu kökler, küçük soğanlar, sürgün başları ve rizomlar (dinlenme halinde sürgün vermiş veya çiçeklenmiş); hindiba bitkisi ve kökleri (12.12 pozisyonundaki kökler hariç) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB013 |
0602.90 (0602.90.91.00.00 hariç) |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
25 ton |
|
BSGTY |
|
|
AB014 |
0603.11.00.00.00 |
Güller |
01.01-31.12 |
5 ton |
|
BSGTY |
|
|
0603.12.00.00.00 |
Karanfiller |
|||||||
0603.13.00.00.00 |
Orkideler |
|||||||
0603.14.00.00.00 |
Krizantemler |
|||||||
0603.15.00.00.00 |
Zambaklar (Lilium spp.) |
|||||||
0603.19 |
Diğerleri |
|||||||
AB015 |
06.04 |
Buket yapmaya elverişli veya süs amacına uygun cinsten bitki yaprakları, bitki dalları ve bitkilerin diğer kısımları (çiçeksiz veya tomurcuksuz) ve otlar, yosunlar ve likenler (taze, kurutulmuş, boyanmış, ağartılmış, emprenye edilmiş veya başka şekilde hazırlanmış) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB016 |
0701.10.00.00.00 |
Tohumluk |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB017 |
0709.51.00.00.00 |
Agaricus cinsi mantarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB018 |
0710.22.00.00.00 |
Fasulye (Phaseolus spp., Vigna spp.) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB019 |
0808.10 (0808.10.80.00.11, 0808.10.80.00.13, 0808.10.80.00.14 hariç) |
Elma |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB020 |
0808.30 |
Armut |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0808.40.00.00.00 |
Ayva |
|||||||
AB021 |
0809.30 |
Şeftali (nektarin dahil) |
15.07-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB022 |
0810.90.20.00.11 |
Demirhindi, mahun elması, lychees, ekmek ağacı meyvesi, sapodillo meyvesi |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB023 |
0810.90.20.00.12 |
Çarkıfelek meyvesi, karambola ve pitahaya |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB024 |
0810.70.00.00.00 |
Persimmon (Trabzon hurması) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0810.90.75.00.11 |
Nar |
|||||||
0810.90.75.00.12 |
Muşmula |
|||||||
0810.90.75.00.13 |
Kuşburnu |
|||||||
0810.90.75.00.17 |
Diğerleri |
|||||||
AB025 |
0811.10 |
Çilek |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB026 |
09.02 |
Çay (aromalandırılmış olsun olmasın) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB027 |
10.01 |
Buğday ve mahlut |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
AB028 |
1001.11.00.00.00 |
Tohumluk |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
1001.19.00.00.00 |
Diğerleri |
|||||||
AB029 |
1001.91 |
Tohumluk |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
1001.99.00.00.11 |
Adi buğday |
|||||||
1001.99.00.00.12 |
Mahlut |
|||||||
1001.99.00.00.13 |
Kaplıca (kızıl) buğday |
|||||||
AB030 |
10.02 |
Çavdar |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
AB031 |
1003.90.00.00.12 |
Maltlık arpa |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
|
|
AB032 |
1004.00 |
Yulaf |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
AB033 |
1005.90 |
Diğerleri |
01.09-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
AB034 |
1005.90 |
Diğerleri |
01.12-31.05 |
|
T |
TTY |
TMO |
|
AB035 |
1006.30 |
Yarı veya tam olarak değirmenden geçirilmiş pirinç (parlatılmış veya perdahlanmış olsun olmasın) |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
TMO |
|
AB036 |
1104.12.90.00.00 |
Flokon halindeki taneler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB037 |
11.07 |
Malt (kavrulmuş olsun olmasın) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB038 |
1206.00 (1206.00.10.00.00 hariç) |
Ayçiçeği tohumu (kırılmış olsun olmasın)
|
01.01-31.08 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
AB039 |
1207.29.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
AB040 |
1207.70.00.00.00 |
Kavun, Karpuz tohumu |
01.01-31.12 |
20 ton |
|
BSGTY |
|
|
12.09 (1209.10.00.00.00 hariç) |
Ekim amacıyla kullanılan tohum, meyve ve sporlar
|
|||||||
AB041 |
1209.10.00.00.00 |
Şeker pancarı tohumları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB042 |
15.02 |
Sığır, koyun veya keçi yağları (15.03 pozisyonundakiler hariç) |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
AB043 |
1507.10 |
Ham yağ (sakızı ayrılmış olsun olmasın) |
01.01-31.08 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
AB044 |
1507.90 |
Diğerleri |
01.01-31.08 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
AB045 |
1512.11 |
Ham yağlar |
01.01-31.08 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
AB046 |
1514.11 |
Ham yağlar |
01.01-31.08 |
|
T |
TTY |
YTTSKB, TTKK |
|
1514.91 |
Ham yağlar |
|||||||
AB047 |
1602.10.00.00.00 |
Homojenize müstahzarlar |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
ESK |
|
AB048 |
1701.99 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
T |
TTY |
TŞF |
|
AB049 |
2001.90.50.00.00 |
Mantarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
2001.90.97.00.11 |
Salata pancarı (Beta vulgaris var.candiva) |
|||||||
2001.90.97.00.12 |
Kırmızı lahana |
|||||||
2001.90.97.00.13 |
Diğer meyvalar ve sert kabuklu meyvalar |
|||||||
2001.90.97.00.18 |
Diğer sebzeler ve yenilen diğer bitki parçaları |
|||||||
AB050 |
2002.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB051 |
20.03 |
Mantarlar ve domalan (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB052 |
2005.10.00.00.00 |
Homojenize sebzeler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB053 |
2005.40 |
Bezelye (Pisum sativum) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB054 |
2007.10 |
Homojenize müstahzarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB055 |
2007.99.10.00.00 |
Sınai işlemler için net muhtevası 100 kg.ı geçen hazır ambalajlarda erik püresi ve pastları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
2007.99.33.00.00 |
Çilekden olanlar |
|||||||
2007.99.35.00.00 |
Ahudududan olanlar |
|||||||
2007.99.39.00.11 |
Pekmezler |
|||||||
2007.99.39.00.19 |
Diğerleri [Fındık püresi hariç] |
|||||||
2007.99.50.00.19 |
Diğerleri [Fındık püresi hariç] |
|||||||
2007.99.97.00.13 |
Diabetik olanlar [Fındık püresi hariç] |
|||||||
2007.99.97.00.16 |
Kayısı püresi |
|||||||
2007.99.97.00.17 |
Erik püresi |
|||||||
2007.99.97.00.18 |
Diğerleri [Fındık püresi hariç] |
|||||||
AB056 |
2009.11 |
Dondurulmuş |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
2009.12.00.00.00 |
Dondurulmamış, Brix değeri 20'yi geçmeyenler |
|||||||
2009.19 |
Diğerleri |
|||||||
2009.61 |
Brix değeri 30'u geçmeyenler |
|||||||
2009.71 |
Brix değeri 20'yi geçmeyenler |
|||||||
2009.79 |
Diğerleri |
|||||||
2009.89.89.00.00 |
Diğerleri |
|||||||
2009.81.59.00.00 |
Ağırlık itibariyle ilave şeker oranı % 30' u geçmeyenler |
|||||||
2009.89.96.00.00 |
Kiraz suyu |
|||||||
2009.90.11.00.00 |
Net 100 kg ağırlık başına kıymeti 22 Euro'yu geçmeyenler |
|||||||
2009.90.19.00.00 |
Diğerleri |
|||||||
2009.90.21.00.00 |
Net 100 kg ağırlık başına kıymeti 30 Euro'yu geçmeyenler |
|||||||
2009.90.29.00.00 |
Diğerleri |
|||||||
2009.90.31.00.00 |
Net 100 kg ağırlık başına kıymeti 18 Euro'yu geçmeyen ve ağırlık itibariyle ilave şeker oranı % 30' u geçenler |
|||||||
2009.90.39.00.00 |
Diğerleri |
|||||||
AB057 |
2204.10 |
Köpüklü şaraplar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB058 |
2209.00 |
Sirkeler ve asetik asitten elde edilen sirke yerine geçen maddeler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
AB059 |
2309.10 |
Kedi veya köpek maması (perakende satılacak hale getirilmiş) |
01.01-31.12 |
20 ton |
|
BSGTY |
|
|
AB060 |
2309.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
30 |
|
BSGTY |
|
|
(1) 22/12/2006 tarihli ve 2006/11439 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, eşyanın gümrük vergisinin hesaplanmasına esas alınan kıymetinin %30unu aşmamak kaydıyla, İthalat Rejimi Kararında DÜ için geçerli olan gümrük vergisinin %50'si ile varsa ek mali yükümlülüklerin %50'si uygulanır. (2) 22/12/2006 tarihli ve 2006/11439 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, eşyanın gümrük vergisinin hesaplanmasına esas alınan kıymetinin %43ünü aşmamak kaydıyla, İthalat Rejimi Kararında DÜ için geçerli olan gümrük vergisinin %70'i ile varsa ek mali yükümlülüklerin %70'i uygulanır. (3) (Mülga)
|
||||||||
Ek-2
Talep Toplama Yöntemine Göre Dağıtımı Yapılacak Başvurularda İbrazı Gereken Belgeler
A- Tüm başvurular için ibrazı gereken belgeler: 1- İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru Sistemi Tebliği (İthalat: 2017/3) kapsamında yetkilendirilmiş kişi tarafından imzalanmış bir örneği Ek-3te yer alan Başvuru Formu (Bakanlık e-imza uygulamaları altyapısında yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle KEP adresi üzerinden başvurulması halinde Bakanlığa sunulacak noter onaylı imza sirkülerinde belirtilen firmayı temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerce imzalanmış olması gerekmektedir).
B- Sanayici vasfı ile müracaat edecekler için ibrazı gereken ek belgeler:
1- Tarife kontenjanı talebi yapılan maddeyle ilgili üretim ve/veya tüketim rakamlarını ayrıntılı olarak içeren geçerli kapasite raporunun bir sureti.
2- Bir örneği Ek-4te yer alan ve firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler ve yeminli mali müşavir tarafından imzalanmış olan Faaliyet Formu.
_______________________________________
Ek-3 TARIM ÜRÜNLERİ İTHAL LİSANSI BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI (İthalat Genel Müdürlüğü) 2180 Cad. No: 63 06520 Söğütözü /ANKARA
Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ çerçevesinde ithalatını gerçekleştirmek istediğimiz aşağıda belirtilen eşyaya ilişkin olarak firmamız adına İthal Lisansı düzenlenmesini talep etmekteyiz. İşbu başvuruda yer alan bilgilerin doğru olduğunu ve doğru olmaması halinde hukuken sorumlu olduğumuzu, İthalat Genel Müdürlüğü yetkililerince firmamızda yerinde doğrulanabileceğini, İthal Lisansını devretmeyeceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.
Bilgileri ve gereği arz olunur. Firma Yetkilisinin Adı Soyadı
Açıklamalar: (1) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan unvanı tam olarak yazılacak. (2) Sadece firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan resmi tebligat adresi yazılacak. (3) İş bu Tebliğin 9 uncu maddesinde belirtildiği üzere firmaya ait doğru ve geçerli bir e-posta adresinin bildirilmesi gerekmektedir. (4) Başvurulan Tarife Kontenjanı Kod Nosunda birden fazla GTİP için talepte bulunulacaksa her birinin GTİP ve madde ismi ayrı ayrı belirtilecektir. Ölçü biriminin, tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması gerekmektedir.
___________________________________________
Ek-4 Faaliyet Formu Örneği Tarih: ..../..../........
Aşağıda unvanı ve sicil numaraları belirtilen firmanın başvurusu üzerine, firmanın muhasebe kayıtlarının ve ilgili diğer belgelerin tetkiki sonucunda firmanın faaliyetlerine ilişkin aşağıda yer alan bilgilere ulaşılmış olup, söz konusu bilgilerin doğru olduğunu ve bilgilerin doğru olmaması halinde doğacak hukuki sorumluluktan müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğumuzu kabul ve taahhüt ederiz.
Firma Yetkilisi/Yetkilileri YMM Adı Soyadı Adı Soyadı, Unvan Mühür İmza ve Kaşe(1) İmza ve Kaşe
Açıklamalar: (1) Firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. (2) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan unvanının ve adresinin tam olarak yazılması gerekmektedir. (3) 1. Yıl, başvurunun yapıldığı yıldan 2 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa 1.Yıl 2016 yılıdır) anlamındadır. (4) 2. Yıl: başvurunun yapıldığı yıldan 1 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa 2.Yıl 2017 yılıdır) anlamındadır. (5) Üretim miktarına sadece tarife kontenjanı konusu maddede firmanın gerçekleştirdiği üretim miktarı, tüketim miktarına ise sadece tarife kontenjanına konu madde bir başka malın üretiminde hammadde olarak kullanılıyor ise doğrudan üretimde ham madde olarak kullanılan miktarı yazılacaktır. Üretim ve tüketim miktarlarının belirlenmesinde bu Tebliğin Tanımlar başlıklı 3 üncü maddesi hükümlerine uyulması şarttır. Kapasite, üretim ve tüketim miktarlarının ölçü biriminin tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması şarttır.
|