×
Aboneliğiniz yok mu?

Gümrük.com.tr Aboneliğinin Getirdiği Ayrıcalıklar İçin

Abone Girişi

Rejim Arama

İTHALAT SONUÇLARI

8207.40.30.90.00

- Kararın 2 nci maddesinin 1 inci fıkrası gereği G.V. %0
- "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar"lar ile ihdas edilen ilave gümrük vergileri, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti menşeli eşya için tatbik edilmez. (Bakınız: İthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 2841))

- Kaynak Kullanımını Destekleme Fonuna yapılacak kesintilerin, bu Fon’dan ihtisas kredilerine ödenecek primlerin oranı, uygulamaya ilişkin esas ve şartlar. (Bakınız: 88/12944 Sayılı Kararnameye İlişkin Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Hakkında Tebliğ)

GENELGE 2013/6 KKDF

- 2 Sayılı Tabloda GTİP'leri belirtilen eşya hariç olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri menşeli olanların ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanır.

- Nihai kullanım mevzuatı kapsamında ithal edilen eşyaya uygulanan gümrük vergisi oranları, eşyanın bu Karara istinaden aynı kapsamda ithal edilmesi halinde aynı oranda uygulanır. (Bakınız: İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 7543))

- A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilen Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan eşyadan “Diğer Ülkeler” sütununda belirtilen oran üzerinden ilave gümrük vergisi alınır. Ancak, Türkiye’nin taraf olduğu serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde bir çapraz menşe kümülasyon sistemine dahil ülkeler menşeli eşyadan tercihli menşeinin tevsiki halinde ilave gümrük vergisi alınmaz.

Birleşik Arap Emirlikleri: %0 

GTS, DÜ.: %8,8 

- Kararın uygulanmayacağı durumlar için MADDE 4 (Bakınız: İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı 3351))

En Az Gelişmiş Ülkeler (E.A.G.Ü.):  Afganistan, Angola, Bangladeş, Burkina Faso, Burundi, Benin, Butan, Çad, Etiyopya, Kongo Demokratik Cum., Orta Afrika Cumhuriyeti, Cibuti, Eritre, Gambiya, Gine, Ekvatoryal Gine, Gine-Bissau, Güney Sudan, Haiti, Kamboçya, Kiribati, Komor, Laos, Madagaskar, Mali, Burma/Myanmar, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nepal, Nijer, Ruanda, Solomon Adaları, Sudan, Sierra Leone, Senegal, Somali, Sao Tome ve Principe, Togo, Timor-Leste, Tuvalu, Tanzanya, Uganda, Vanuatu, Yemen (Bakınız: En Az Gelişmiş Ülkeler Ürün Grubu Listesi EK:4)

- Gelişme Yolundaki Ülkeler (G.Y.Ü.): BOLİVYA, CAPE VERDE, COOK ADALARI, FİLİPİNLER, KENYA, KIRGIZİSTAN, KONGO, MİKRONEZYA, NİJERYA, NAURU, NİUE, ÖZBEKİSTAN, PAKİSTAN, SAMOA, SRİ LANKA, TACİKİSTAN, TONGA (Bakınız: Gelişme Yolundaki Ülkeler Ürün Grubu Listesi EK:2)

- AB ülkeleri üzerinden A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilmesi halinde telafi edici vergi olarak "Gelişme Yolundaki Ülkeler" (GYÜ) gümrük vergisi oranında ek mali yükümlülük tahsil edilir.

- Tahsil edilecek ek mali yükümlülük, 3350 sayılı İthalat Rejimi Kararının eki II sayılı listede yer alan gümrük vergisi oranları dikkate alınarak tahsil edilir. (Bakınız: 2018/11799 Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük)

- AB ülkeleri üzerinden A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilmesi halinde telafi edici vergi olarak "Gelişme Yolundaki Ülkeler" (GYÜ) gümrük vergisi oranında ek mali yükümlülük tahsil edilir.

- Tahsil edilecek ek mali yükümlülük, 3350 sayılı İthalat Rejimi Kararının eki II sayılı listede yer alan gümrük vergisi oranları dikkate alınarak tahsil edilir. (Bakınız: 2018/11799 Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük)

- AB ülkeleri üzerinden A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilmesi halinde telafi edici vergi olarak "Diğer Ülkeler" (DÜ) gümrük vergisi ile "Gelişme Yolundaki Ülkeler" (GYÜ) arasındaki fark kadar ek mali yükümlülük tahsil edilir.

- Tahsil edilecek ek mali yükümlülük, 3350 sayılı İthalat Rejimi Kararının eki II sayılı listede yer alan gümrük vergisi oranları dikkate alınarak tahsil edilir. (Bakınız: 2018/11799 Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük)

- Muafiyet kapsamında serbest dolaşıma giriş işlemi yapılacak hava ulaştırmacılığında kullanılan eşyanın;
- Hava yolu şirketleri ile hava aracı bakım kuruluşlarının eşyaya ilişkin talepleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce değerlendirilerek, uygun bulunanlara yıllık izin yazısının ilgili gümrük müdürlüğüne yazılı olarak iletilmesini müteakip serbest dolaşıma giriş işlemleri gerçekleştirilecektir.
- Hava taşıtlarının koltuk kapasitesinin yirmi ve üzeri olması gerekir. Yük taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılmak üzere serbest dolaşıma sokulan hava taşıtları için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
- Muafiyete tabi hava taşıtları ve motorlarına ait liste Ek-2’de belirlenmiştir.
- Yolcu ve yük taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan havayolu şirketleri tarafından bu faaliyetlerinde kullanılmak üzere serbest dolaşıma sokulan hava taşıtları, motorları ile bunların Ek-1’deki listede yer almayan aksam ve parçalarına muafiyet tanınır. (Bakınız: GENELGE 2014/17 Deniz ve hava ulaştırmacılığında kullanılan eşya))

İHRACAT SONUÇLARI

8207.40.30.90.00

- Ahşaptan imal edilmiş ambalaj malzemeleri ile taşınan zararlı organizmaların yayılmasını önlemeye yönelik olarak; ihracatta kullanılacak palet, sandık, kasa, kutu, istif tahtası, kablo makarası ve bobin makarası gibi ahşap ambalaj malzemelerine ısıl işlem uygulaması ve ISPM 15 işaretlemesi yapılmasına ilişkin esaslar, işletmelerin ve ahşap ambalaj malzemelerinin denetimleri, izin belgesi ve ISPM 15 işaretleme izni verilmesi, ahşap ambalaj malzemesi tedarikçileri ve kullanıcılarının sorumlulukları.

- Yönetmelik kapsamı dışında olanlar:
a) 6 mm veya daha az kalınlıktaki ahşaptan yapılan ahşap ambalaj malzemesi,
b) Kontrplak, yonga levha, yönlendirilmiş lif levha veya kaplama tahta gibi; yapıştırıcı, ısı veya basınç ya da bunların kombinasyonu ile oluşturulan, tamamen işlenmiş ahşap ile yapılmış ahşap ambalaj malzemesi,
c) Üretim esnasında ısıtılan şarap ve ispirto fıçısı,
ç) İşlenmiş ve/veya zararlıdan ari hale getirilerek üretilmiş; şarap, puro ve diğer malların hediye kutuları,
d) Talaş, ahşap yongası ve ahşap yünü,
e) Yük araçlarına veya konteynerlere kalıcı olarak bağlı ahşap bileşenleri. (Bakınız: Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik)

BTB SONUÇLARI

Yürürlükteki Bağlayıcı Tarifeler

Büyük resim için tıklayınız
BTB NO

TR060000220038

G.T.İ.P. No

8207.40.30.90.00

Tarih

26.05.2022

Silindirik diş açma kalıbı (CYLINDRICAL THREAD ROLLING DIES M6*1) iki parça halinde olan kalıplar; makinaya karşılıklı olarak bağlanır, makine çalıştığında iki kalıbın arasına giren vidaya diş açma işlemi yapılır.

Genel Yorum Kuralları (1) Ve (6). Maddeleri, Gümrük Tarife Cetveli İzahnamesi 82.07 Tarife Pozisyonu Açıklama Notları İle Ankara Laboratuvar Müdürlüğünün 16.05.2022 Tarih 0622BTB0142 Sayılı Raporu

Büyük resim için tıklayınız
BTB NO

TR350000220038

G.T.İ.P. No

8207.40.30.90.00

Tarih

05.04.2022

Diş açma kalıbı: iki parça halinde olan kalıplar; diş açma makinesinin hareketli kolları arasında kendilerine ait hazırlanmış (kalıp ölçüleri verilir.bunlar kalıp üzerine yazılır.) Yuvalara bağlanır. Makine çalıştığında iki kalıbın arasına giren vidaya diç açma işlemi yapılır.

"DİŞ AÇMA KALIBI (THREAD ROLLİNG DİES)" Ticari Tanımlı Eşyanın, İzmir Laboratuvar Gümrük Müdürlüğünün 23.03.2022 Tarihli 73100646 Sayılı Yazısı Eki 03.2022 Tarihli Ve 3522BTB0127 Sayılı Analiz Raporu Ve Tarife Yorumu İle İlgili Genel Yorum Kurallarının 1 Ve 6 Ncı Maddeleri Ve Gümrük Tarife Cetveli İzahnamesinin 82.07 Tarife Pozisyonu Açıklama Notlarına İstinaden 8207.40.30.90.00 Gtip'inde Değerlendirilerek Sınıflandırılmasına İstinaden.

Yürürlükten Kalkan Bağlayıcı Tarifeler

Büyük resim için tıklayınız
BTB NO

TR060000180035

G.T.İ.P. No

8207.40.30.90.00

Tarih

11.10.2018

TBFY9TP025 5/8 "11 UNC NUT TAPPER (+0,02") DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇ. YÜKSEK HIZ ÇELİĞİNDEN MAMUL SOMUNLARA YİV AÇMAYA YARAYAN DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇ.

GENEL YORUM KURALLARI MADDE 1 VE 6, GÜMRÜK TARİFE CETVELİ İZAHNAMESİ 8207 TARİFE POZİSYONU AÇIKLAMA NOTLARI, VARİDEMİZE KAYITLI 37774681 SAYI 05.10.2018 TARİHLİ TMMOB MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASININ RAPORU.

Büyük resim için tıklayınız
BTB NO

TR340000170247

G.T.İ.P. No

8207.40.30.90.00

Tarih

14.06.2017

PAFTA ALETLERİNDE KULLANILAN, İŞ GÖREN KISMI YÜKSEK HIZ ÇELİĞİNDEN MAMUL METAL BORULARA YİV AÇMAYA MAHSUS DEĞİŞTİRİLİLEBİLİR UÇ.

GENEL YORUM KURALLARI (1) VE (6) 82.07 TARİFE POZİSYONU AÇIKLAMA NOTLARI.

Büyük resim için tıklayınız
BTB NO

TR340000150106

G.T.İ.P. No

820740309000

Tarih

11.08.2015

İŞ GÖREN KISMI TİTANYUM NİTRÜR KAPLI YÜKSEK HIZ ÇELİĞİNDEN MAMÜL OLUP YİV AÇMAK AMACIYLA KULLANILAN ALET.

GENEL YORUM KURALLARI (1)VE(6) 82.07 TARİFE POZİSYONU AÇIKLAMA NOTLARI, 22.07.2015 TARİHLİ, 343 SAYILI İSTANBUL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ RAPORU